30 hlön kakku
10 munan kakkupohja
Kostutus:
4dl mango-passionmehu
Kinuskinen vaniljamousse:
Kinuski:
2dl kerma
2dl sokeri
*Keitetään kinuskiksi ja jäähdytetään jääkaappilämpöiseksi ja vatkataan vaahdoksi
***
Vaniljakreemi:
1dl vaniljakreemijauhe
2,5dl vettä
*Vatkataan sähkövatkaimella ja annetaan tekeytyä n.½h
***
11 liivattetta
* laita pehmenemään runsaaseen kylmään veteen
1dl vettä
***
6dl kerma
300g ranskankerma
200g maustamaton tuorejuusto
1rkl vaniljasokeri
* vaahdota kerma ja lisää ranskankerma, tuorejuusto, vaniljasokeri ja vaahdotettu kinuski sekä vaniljakreemi. Liuota liivatelehdet kiehautettuun veteen ja lisää massaan ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.
***
200g kotimaisia mustikoita
200g vadelmahilloa
2 rasiaa kotimaisia vadelmia
* sekoita mustikat ja vadelmahillo ja levitä puolet kostutetun kakkupohjan päälle. Levitä hillon päälle puolet vaniljamoussesta ja tiputtele kokonaisia vadelmia kohmeisena vaniljamoussen päälle. Painele tarvittaessa marjat moussen sisälle. Tee toinen kerros. Kun kakku täytetty laita painon alle tekeytymään n. neljäksi tunniksi ennen kuorrutusta.
Voikreemi:
300g huoneenlämpöistä voita
150g tomusokeria
1rkl vaniljasokeria
0,75dl jäähtynyttä kiehautettua vettä
* Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja vesi vatkaten. Levitä paletin kanssa kakun päälle ja reunoille tasainen kerros sokerikreemin alle. Anna kovettua hetken jääkaapissa ennen sokerikuorrutuksen laittamista.
Kuorrutus:
Sokerimassaa n. 1kg
Kommentit