Wilhelmiinan 1-vuotis juhliin tein toiveesta pupu-kakun

Täytteeksi toivottiin suklaamoussea ja jotain raikasta marjatäytettä. Pohjana on tavallinen vaalea 5 munan kakkupohja.

 

Suklaamousse:

1dl kermaa

100g tuorejuustoa

0,75g ranskankermaa

2tl vaniljasokeria

100g tummaa suklaata (maistui jotenkin niin kitkerältä, että piti vähän tuunata Dumle-kaakaojauheella maukkaammaksi)

(3rkl Dumle-kaakaojauhetta)

 

Sulata suklaa. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto, ranskankerma ja vaniljasokeri. Lisää suklaa (ja kaakaojauhe).

 

Vadelma-punaherukkamousse:

1dl kermaa

100g tuorejuustoa

0,75g ranskankermaa

1dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

2dl vadelmaa ja punaherukoita siivilöitynä

4 liivatelehteä

0,5dl sekamehua

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Siivilöi soseutetut marjat. Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää marjasose. mausta sokereilla. Kiehauta mehu ja sulata liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan vatkaten massaan.

Kakun kanssa meinas tulla pienimuotoinen pakkaamisongelma, ku mun jättipupun korvat ei mahtunutkaan laatikon sisälle. Meni askarteluksi Sieltä hän nyt sitten kurkkii

 

Onnittelut Wilhelmiinalle 1-vuotis päivän johdosta!!