Wilhelmiinan 1-vuotis juhliin tein toiveesta pupu-kakun
Täytteeksi toivottiin suklaamoussea ja jotain raikasta marjatäytettä. Pohjana on tavallinen vaalea 5 munan kakkupohja.
Suklaamousse:
1dl kermaa
100g tuorejuustoa
0,75g ranskankermaa
2tl vaniljasokeria
100g tummaa suklaata (maistui jotenkin niin kitkerältä, että piti vähän tuunata Dumle-kaakaojauheella maukkaammaksi)
(3rkl Dumle-kaakaojauhetta)
Sulata suklaa. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto, ranskankerma ja vaniljasokeri. Lisää suklaa (ja kaakaojauhe).
Vadelma-punaherukkamousse:
1dl kermaa
100g tuorejuustoa
0,75g ranskankermaa
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2dl vadelmaa ja punaherukoita siivilöitynä
4 liivatelehteä
0,5dl sekamehua
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Siivilöi soseutetut marjat. Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää marjasose. mausta sokereilla. Kiehauta mehu ja sulata liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan vatkaten massaan.
Kakun kanssa meinas tulla pienimuotoinen pakkaamisongelma, ku mun jättipupun korvat ei mahtunutkaan laatikon sisälle. Meni askarteluksi Sieltä hän nyt sitten kurkkii
Onnittelut Wilhelmiinalle 1-vuotis päivän johdosta!!
Kommentit