Pikkujoulu-juhliin ja äitini syntymäpäiville tein tällaisia suklaisia kakkuja
Pohjana mutakakkupohja ja suklaatäytteessä Marianne-crushia joukossa
Mutakakku:
200g tummaa suklaata
200g sokeria
200g voita
4 munaa
1tl leivinjauhetta
1dl vehnäjauhoja
1. sulata voi ja suklaa vesihauteessa
2. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
3. sekoita kuivat aineet keskenään
4.yhdistä munavaahto ja kuivat aineet
5. lisää voi-suklaaseos
6. kaada irtopohjavuokaan ja paista uunissa 200 asteessa n. 15-20min (15 min kakun sisusta jää pehmeän mutaiseksi, hyvää silloin kun tarjoaa pelkkää mutakakkua, mutta kakkupohjaksi paistan 20min ja keskusta tulee kiinteäksi)
Minttusuklaamousse:
2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g ranskankermaa
200g (minttu)suklaata
1pss Marianne crushia
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
1. laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
2. sulata suklaa vesihauteessa
3. vaahdota kerma
4. lisää kermaan tuorejuusto ja ranskankerma sekä vaniljasokeri
5. lisää sulatettu suklaa
6. lisää marianne-crushit
7. sulata liivatelehdet n.3rkl kiehautettua vettä
8. lisää liivateliuos tasaisena nauhana suklaamoussemassaan koko ajan vatkaten
9. kaada massa mutapohjan päälle irtopohjavuokaan ja anna jäähtyä n. 4h
Kommentit