Sain kunnian tehdä mieheni serkun tyttären yo-juhliin kakut
Sain vapaat kädet toteutuksen suhteen ja halusin kans tehdä tällaiset lakit sekä ruusut viekkuun
5 ja 6 munan kakkupohjissa täytteinä oli vadelmamousse ja valkosuklaamousse.
Vadelmamousse:
500g pakastevadelmaa
0,5 dl vettä
1dl sokeria
(1. Keitetään kattilassa vähintään 2 minuuttia. Jäähdytetään. Kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä)
2dl kermaa vaahdotettuna
150g smetanaa
0,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
(2. Sekoita vaahdotettu kerma, smetana ja sokerit. Lisää vadelmasose)
7 liivatelehteä (6 olisi varmaan rittänyt hyvin)
0,5dl vettä
(3. Sulata liotetut liivatteet veteen ja kaada ohuena nauhana vadelmamassaan)
Valkosuklaamousse:
4dl kermaa vaahdotettuna
200g tuorejuustoa
200g sulatettua valkosuklaata
2 liivatelehteä
2rkl vettä
Pinnalla sokerikuorrutus. Lyyra marsipaania ja ruusut sokerimassaa. Mustaa sokerimassaa en tukustakaan saanut mun tekemän liian myöhäisen tilausajankohdan vuoksi(näytti olevan varastot tyhjänä, josko olisi joku muukin tehnyt lakkikakkuja lähiaikoina) Lakin reunat ja lippa siis tehty omatekoisesta Kick-lakukuorrutteesta ja kimmokkeen tämän tekoon sain aina luotettavalta Kinuskikissalta. Jouduin kyllä aikalailla soveltamaan, kun kaupastani ei löytynyt fudgekarkkeja...
Lakukuorrute:
n. 300g Kick-lakuja (mulla oli patukoita 15kpl eli 285g)
0,75dl kermaa
2dl kaakaotomusokeri
(muutama tippa mustaa pastaväriä, jos sävy liian ruskehtava)
Kuumennetaan kattilassa sekoitellen, kunnes lakut sulaneet tasaiseksi massaksi. ( Pidin levyä keskilämmöllä enkä keittänyt). Kaada valmis massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrute oli tooosi hyvää ja helppo käsitellä. Vähän kuin sokerimassaa ehkä jos johonkin vertaisi. Otin massan huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen koristeluvaihetta. 30 asteen sisälämpötila pehmitti kuorrutetta sen verran, että lakin reunuksia asennettaessa nauhat vähän venyi, ei silti katkennut. Kakkua leikattaessa leikkaantui hyvin. Ainakin siis tämä erä oli onnistunut... en tosin ole kahta kertaa kokeillut ja valmistuksessa lisäilin kermaa ja tomusokeria saadakseni sopivan oloista massaa. Mutta nuo määrät oli se jota käytin yhteensä. Kokeilen varmasti uudestaankin!
KIITOS MIA MUKAVISTA JUHLISTA ONNEA LAKIN JOHDOSTA!
Kommentit