Suklaakakku 60-vuotis synttäreille.
Kakussa Kinuskikissan ohjeen mukaisesti mehevä suklaakakkupohja. Täytteenä vadelmamousse ja pinnalla suklaaganache fazerin sinisestä
Vadelmamousse:
4 dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
n. ½ l vadelmia (siemenet siivilöitynä)
n. 1dl sokeria
4rkl vaniljasokeri
0,75 dl karpalo-rypälemehua
8 liivatetta
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Siivilöi vadelmat. Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja vadelmasose. Kuumenna karpalomehu kiehuvaksi, ota liivatteet kylmästä vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois, lisää kuumaan mehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana vadelmavaahtoon koko ajan hyvin vatkaten. Täytä kakku ja anna täytteen hyytyä jääkaapissa n. neljä tuntia.
Suklaaganache:
5dl kermaa
500g fazerin sinistä
Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita levyllä kunnes suklaa lähes kokonaan sulanut. Ota pois levyltä ja sekoita vielä kunnes suklaamassa täysin tasaista ja suklaa kokonaan sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämmössä n. 2h ja valuta kakun päälle. Kun kakku ritilän päällä, saat ylivaluneen suklaan talteen. Tässä kakussa ei ehtinyt ganache tarpeeksi jähmettyä ja sain vain kakun pinnan onnistumaan ja korjailin reunat siten, että lisäsin liian löysään ganacheen tomusokeria ja kaakaojauhetta, kunnes tarpeeksi jämäkkää pysyäkseen kakun reunoilla :) ja sitten tietty jouduin vielä korjailemaan reunaa pursottamalla samalla tuunatulla massalla ;)
Kommentit