Suklaakakku 60-vuotis synttäreille.

28.10.13%20023-normal.jpg

Kakussa Kinuskikissan ohjeen mukaisesti mehevä suklaakakkupohja. Täytteenä vadelmamousse ja pinnalla suklaaganache fazerin sinisestä 

28.10.13%20021-normal.jpg

Vadelmamousse:

4 dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g ranskankermaa

n. ½ l vadelmia (siemenet siivilöitynä)

n. 1dl sokeria

4rkl vaniljasokeri

0,75 dl karpalo-rypälemehua

8 liivatetta

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Siivilöi vadelmat. Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja vadelmasose. Kuumenna karpalomehu kiehuvaksi, ota liivatteet kylmästä vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois, lisää kuumaan mehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana vadelmavaahtoon koko ajan hyvin vatkaten. Täytä kakku ja anna täytteen hyytyä jääkaapissa n. neljä tuntia.

 

Suklaaganache:

5dl kermaa

500g fazerin sinistä

Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita levyllä kunnes suklaa lähes kokonaan sulanut. Ota pois levyltä ja sekoita vielä kunnes suklaamassa täysin tasaista ja suklaa kokonaan sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämmössä n. 2h ja valuta kakun päälle. Kun kakku ritilän päällä, saat ylivaluneen suklaan talteen. Tässä kakussa ei ehtinyt ganache tarpeeksi jähmettyä ja sain vain kakun pinnan onnistumaan ja korjailin reunat siten, että lisäsin liian löysään ganacheen tomusokeria ja kaakaojauhetta, kunnes tarpeeksi jämäkkää pysyäkseen kakun reunoilla :) ja sitten tietty jouduin vielä korjailemaan reunaa pursottamalla samalla tuunatulla massalla ;)