Tänään oli Turun seudun kakkubloggaajien tärskyt ja sain tehdä kakkupöytään viemisiksi hyydykekakun

Kakku on gluteeniton ja laktoositon (26cm vuoka)

 

 

Pohjaksi tein perunajauhosta kääretorttulevyn, josta leikkasin vuokaan sopivan ympyrän. Kostutin hivenen vaniljasokerivedellä (n.2rkl)

 

4 munaa

2dl sokeria

2dl perunajauhoja

1,5tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

 

Kinuskitäyte:

 

2dl laktoositonta vispikermaa

2dl sokeria

 

1. Keitä kinuskiksi (n. 20min). Jäähdytä jääkaappikylmäksi. (voi valmistaa jo edellisenä päivänä)

 

2dl laktoositonta vispikermaa

100g laktoositonta Viola tuorejuustoa

60g laktoositonta smetanaa

2tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

0,5dl vettä

 

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Vaahdota kerma

4. Lisää joukkoon tuorejuusto ja smetana (jotka voi sekoittaa keskenään ennen vaahtoon lisäystä)

5. Vaahdota kinuski ja lisää massaan. Mausta vaniljalla.

6. Sulata liivatteet kiehautettuun veteen ja sekoita ohuena nauhana massaan.

7. Kaada valmis hyydykemassa pohjan päälle vuokaan ja hyydytä jääkaapissa.

 

Vadelmatäyte:

 

200g vadelmia

2dl laktoositonta vispikermaa

100g laktoositonta Viola tuorejuustoa

60g laktoositonta smetanaa

0,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

0,5dl vettä

 

1. Keitä vadelmat pienessä vesitilkassa (väh.2min) ja jäähdytä. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä. Siivilöi vadelmista siemenet pois.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Vaahdota kerma

4. Lisää joukkoon tuorejuusto ja smetana (jotka voi sekoittaa keskenään ennen vaahtoon lisäystä)

5. Lisää vadelmasurvos ja sokerit.

6. Sulata liivatteet kiehautettuun veteen ja sekoita ohuena nauhana massaan.

7. Kaada valmis hyydykemassa kinuskihyytelön päälle vuokaan ja hyydytä jääkaapissa.

 

Tein täytteiden perusmassat yhdellä kerralla eli… kerma, tuorejuusto, smetana, vaniljasokeri –massan, jonka jaoin puoliksi ennen maustamista kinuskivaahdolla/ vadelmasurvoksella ja liivatteiden lisäyksiä.

 

 

kuvia päivästä myöhemmin, jos saan vähän laadukkaampia otoksia jonkun toisen kamerasta (mä tarttisin valokuvauskurssin)

 

Kiitokset kaikille kakkubloggaajille ihanasta, inspiroivasta päivästä!

Onnittelut vielä Annikalle synttärien johdosta ja kiitokset, kun saimme tulla teille kylään!

Ja kiitokset myös Aschanin kondiittorimestarille Mikko Hietalalle sokeripuhallusnäytöksestä!