Vadelmamousse:

250 g  kotimaista vadelmaa

2dl vispikermaa

100g ranskakermaa

100g tuorejuustoa

0,75dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

0,5dl karpalomehua

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat tehosekoittimella. Vaahdota kerma (kahden värin kerroskakussa teen perusmassan yhdellä kertaa ja jaan sitten ennen vadelman tai valkosuklaan ja liivatteiden lisäystä kahteen osaan). Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ranskankerman sekä sokereiden kanssa ja lisää vaahtoon.  Lisää vadelmasose. Kuumenna karpalomehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet. Lisää liivateliuos massaan. Kaada seos pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.

 

Valkosuklaamousse:

130g valkosuklaata

2dl vispikermaa

100g ranskankermaa

100g tuorejuustoa

1tl vaniljasokeria

2 liivatetta

2rkl vettä

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ranskankerman sekä vaniljasokerin kanssa ja lisää vaahtoon. Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää sulatettu valkosuklaa ja liivateliuos vaahtoon. Levitä massa hyytyneen vadelmamoussekerroksen tai toisen kerroksen kakkulevyn päälle ja hyydytä.