Vadelmamousse:
250 g kotimaista vadelmaa
2dl vispikermaa
100g ranskakermaa
100g tuorejuustoa
0,75dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5dl karpalomehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat tehosekoittimella. Vaahdota kerma (kahden värin kerroskakussa teen perusmassan yhdellä kertaa ja jaan sitten ennen vadelman tai valkosuklaan ja liivatteiden lisäystä kahteen osaan). Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ranskankerman sekä sokereiden kanssa ja lisää vaahtoon. Lisää vadelmasose. Kuumenna karpalomehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet. Lisää liivateliuos massaan. Kaada seos pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.
Valkosuklaamousse:
130g valkosuklaata
2dl vispikermaa
100g ranskankermaa
100g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2 liivatetta
2rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ranskankerman sekä vaniljasokerin kanssa ja lisää vaahtoon. Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää sulatettu valkosuklaa ja liivateliuos vaahtoon. Levitä massa hyytyneen vadelmamoussekerroksen tai toisen kerroksen kakkulevyn päälle ja hyydytä.
Kommentit