Nämä ekat ovat pehmis versioita, kun emme jaksaneet odottaa jäätelön tekeytymistä loppuun asti ;)
Kupit 8kpl:
100g pehmeitä/liotettuja kivettömiä taateleita
1dl kaurahiutaleita (puhdas kaura)
40g manteleita
2rkl raakakaakaojauhetta
½tl vaniljajauhetta
1,rkl sulatettua kylmäpuristettua kookosöljyä
1. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja jauha hienoksi muruksi.
2. Jaa seos 8-9 pieniin silikonisiin muffinivuokiin ja painele tiiviiksi pohjille ja reunoille. Laita kupit pakastimeen kovettumaan.
Jäätelö:
400 g kookosmaitoa (Santa Maria Luomu)
1 kypsä banaani
2-3rkl sitruunan mehua
½dl kookossokeria (tai hunajaa/agavesiirappia)
½tl bourbon vaniljajauhetta tai 1rkl vaniljasokeria
(1rkl tocojauhetta = riisinlesejauhetta)*
(2rkl lucumajauhetta)*
(1rkl lakritisinjuurijauhetta)*
* löytyy luontaistuotekauppojen valikoimasta.
(Jos jätät pois lucuman ja lakrtisinjuurijauheen, jotka toimivat myös makeuttajana, voi olla tarvetta lisämakeutukselle.)
1. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita kunnes tasaista. Maista ja tarvittaessa mausta/makeuta
2. Laita jäätelökoneeseen, kunnes seos jähmettyy tai jos sinulla ei ole jäätelökonetta, laita kulhossa pakastimeen ja sekoittele pakastuksen aikana 2-3 kertaa, jotta jäätelöön ei kehittyisi isoja kiteitä.
3. Tee palloja tai jos et malta odottaa (niin kuin me) jäätelön kovettumista, niin lusikoi pehmistä kuppeihin ja nautiskele!
Tässä yksi palloksi asti päässyt jäätelö annos :)
]]>Kakku on tehty gluteenittomana ja ilman valkoista sokeria (vähähiilihydraattinen). Täytteenä mansikkamoussea ja pohja suklaakakkua.
]]>Vinkkiä näihin herkkupatukoihin hain blogista Syötävän hyvä (en osannut linkittäää sivuja tänne) :) Kiitos sinne inspiraatiosta!!
Aineosat:
maapähkinävoi, mantelijauho, taateli, maapähkinä, raakakaakaojauhe, carobjauhe (johanneksenleipäpuujauhe), kaakaovoi, kylmäpuristettu kookosöljy, agavesiirappi, hunaja, lucumajauhe, tocojauhe (riisinlesejauhe), vanilja ja kristallisuola.
(Raakasuklaan teossa tykkään käyttää carob-jauhetta, joka on kuin kaakaojauhetta, mutta maultaan makeampaa sekä pehmeämpää, eikä sisällä kaakaon pirsitävää aineosaa teobromiinia.)
]]>raakasuklaata, jonka täytteenä sitruunalla ja agavesiirapilla maustettua kookosmannaa (kermaista kookossosetta)
]]>